ΔΑΓΚΑΝΕΣ

. Posted in ΦΡΕΝΑ - ΦΡΕΝΑ AUDI

δαγκανες audiΘέλω να αλλάξω ζάντολάστιχα. Θα πρέπει να αλλάξω "φρένα" και δαγκάνες?

Μετά από τόσα χρόνια στο χώρο του αυτοκινήτου έχω την πεποίθηση ότι βάζεις τα φρένα που χρειάζεσαι, στο αυτοκίνητο που οδηγείς. Εάν το αυτοκίνητο σου κατά 80% κινείται μέσα στην πόλη όπου σπάνια έχεις ταχύτητες μεγαλύτερες από 50-60 χλμ τότε μάλλον δεν χρειάζεται ούτε να σκεφτείς μια οποιαδήποτε αναβάθμιση. Από εκεί και πέρα υπάρχουν μια σειρά από λύσεις φρένων που μπορείς να επιλέξεις, που θα υπέφεραν ακόμα και 18' ζάντες. Ένας οδηγός με  ήρεμο προφίλ μάλλον βολεύεται και με 15αρες ζάντες και ούτως ή άλλως τέτοια φρένα και δεν του χρειάζονται και δεν μπαίνουν κιόλας. Εκτός αν το θέλει για γούστα. Άρα μεγαλύτερη ζάντα σημαίνει εξέταση και των φρένων.


Στην περίπτωση που το χρειάζεσαι τότε μπορείς να διαλέξεις καλύτερα και αποδοτικότερα υλικά τριβής, μεγαλύτερους δίσκους, πιθανά αεριζόμενους για να αποβάλουν γρηγορότερα την θερμοκρασία, τρυπητούς η χαρακωτούς για να είναι δυσκολότερο το ράγισμα ή η μετάδοση του ραγίσματος, σωληνάκια αεροπορικού τύπου για αποφυγή της αίσθησης σφουγγαριού που έχουν πολλές φορές τα ¨μαμά¨φρένα, ποιοτικότερα υγρά φρένων με πρόσθετα που βοηθούν το να αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες. Αν θέλεις κάτι παραπάνω τότε χρησιμοποίησε μεγαλύτερα και δυνατότερα φρένα μπροστά και πίσω για να μην χάσεις την ισορροπία στο φρενάρισμα. Δυνατότερα φρένα σημαίνει δαγκάνες με μεγαλύτερο έμβολο ή δαγκάνες με πολλαπλά έμβολα όπου το συνολικό έμβαδό των εμβόλων να είναι μεγαλύτερο από αυτό που αντικαθιστά. Επιπρόσθετα η μετάβαση σε συστήματα με δίσκους μεγαλύτερης διαμέτρου βοηθά.


Εμεις έχουμε πρόταση και οικονομικές λύσεις για το αυτοκίνητό σας. Η επιλογή καλό είναι να γίνει με την συνδρομή του μηχανικού για τα  ΦΡΕΝΑ με γνώμονα τις ανάγκες και όχι του πόσο φθηνά μπορεί να πάρει κανείς μια "όμορφη" λύση (πολυπίστονες δαγκάνες).


Η ασφάλεια και το θέμα "φρενάρισμα" αφορά και σε παραμέτρους όπως οι ζάντες και τα ελαστικά. Σε εξεζητημένες περιπτώσεις οι πλευστοί δίσκοι συνεισφέρουν και αυτοί καθώς βοηθούν αφενός στην ακόμα ταχύτερη αποβολή της θερμοκρασίας από τα σημεία τριβής και αφετέρου μειώνουν την αναρτώμενη μάζα και έτσι βελτιώνουν και τις επιδόσεις αλλά και το φρενάρισμα.

Ελάτε στου Μπαρούτη. Εμείς έχουμε δίνουμε πάντοτε λύσεις.

 

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε μέσα από μια μεγάλη γκάμα από μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτό που ταιριάζει στο μοντέλο σας :

  • AUDI A1
  • AUDI A2
  • AUDI A3
  • AUDI A4
  • AUDI A5
  • AUDI A6
  • AUDI Q3
  • AUDI Q5
  • AUDI Q7


Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας στο : 2310 315310 και να μας ρωτήσετε για οποιδήποτε μεταχειρισμένο ανταλλακτικό ψάχνετε , καθώς και για οποιαδήποτε λεπτομέρεια.

Μπαρουτης Νικος

μεταχειρισμενες κρεμαγιερες

Μουρακια μετωπες

μιζες δυναμο αυτοκινητων