Μεταχειρισμενα ανταλλακτικα

 

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ Η ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ;  

 

ΞΑΦΝΙΚΑ ένα τρακάρισμα είναι ικανό να σας κάνει να τρέχετε σαν τρελοί για την ανεύρεση ανταλλακτικών. Δεν φτάνει το άγχος σας, η αγωνία σας και τα έξοδα, πρέπει να αρχίσετε και το ψάξιμο σε άγνωστους για σας χώρους.  Συμφέρει λοιπόν να αγοράσετε γνήσια, μεταχειρισμενα ή ιμιτασιόν ανταλλακτικά; Ποια θα καλύψουν τις ανάγκες του αυτοκινήτου σας με μεγαλύτερη διάρκεια και αντοχή και ποια θα είναι τελικά αποδοτικά για την τσέπη σας;

Τα ιμιτασιόν ανταλλακτικά, που προέρχονται κυρίως από τη Βραζιλία, την Ταϊβάν αλλά και την Ιταλία, ποτέ δεν έχουν τέλεια εφαρμογή και αυτό γιατί από τις αυτοκινητοβιομηχανίες απαγορεύεται η παραγωγή πιστού αντιγράφου οποιουδήποτε ανταλλακτικού. Ετσι τα ιμιτασιόν παρουσιάζουν προβλήματα εφαρμογής, που για κάποιους ίσως να είναι αμελητέα, και δεν είναι τόσο ανθεκτικά όσο τα αυθεντικά. 

Τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά δεν παρουσιάζουν τόσο έντονα προβλήματα εφαρμογής ή στεγανότητας και μπορεί κανείς να βρει οποιοδήποτε ανταλλακτικό θελήσει για οποιονδήποτε τύπο και μοντέλο αυτοκινήτου. Οι τιμές των μεταχειρισμενων είναι ασύγκριτα χαμηλότερες από αυτές των καινούργιων και τις περισσότερες φορές πιο χαμηλές και από των ιμιτασιόν. Η διάρκεια ζωής τους αν βρίσκονται σε καλή κατάσταση είναι λίγο μικρότερη από εκείνη των καινούργιων και τις περισσότερες φορές πολύ μεγαλύτερη από των ιμιτασιόν. Τα μεταχειρισμένα είναι 30%-40% φθηνότερα από τα καινούργια και κάποιες φορές φτάνει να ξεπερνούν και το 50%. 

Η αγορά μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων μπορεί να σας απαλλάξει από  μεγάλο πρόβλημα, αλλά θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί  όταν ψωνίζετε. Δεν θα αγοράζετε μεταχειρισμένο ανταλλακτικό το οποίο θέλει επισκευή η ταιριάζει στο περίπου. Σε κάποιες περιπτώσεις θα πρέπει να προτιμήσετε το καινούργιο.Οι παρακάτω οδηγίες είναι ένας χρήσιμος οδηγός να διαλέξετε πότε θα πρέπει να αγοράσετε το ανταλλακτικό που θέλετε μεταχειρισμένο ή καινούργιο.

Για την διευκόλυνσή σας έχουμε 3 τυπικές λίστες ανταλλακτικών που θα σας βοηθήσουν στην απόφαση αυτή. Πατήστε την αντίστοιχη περίπτωση και θα σας δώσουμε τις αντίστοιχες λίστες ανταλλακτικών αυτοκινήτων που εμείς σας προτείνουμε.

  1. Ανταλλακτικά που πρέπει να αγοράζετε  μεταχειρισμένα  Πάντοτε.
  2. Ανταλλακτικά που πρέπει να αγοράζετε  μεταχειρισμένα  Μερικές φορές (ανάλογα με την ηλικία του αυτοκινήτου σας και το κόστος του ανταλλακτικού)
  3. Ανταλλακτικά που δεν  θα πρέπει να αγοράζετε  μεταχειρισμένα.   

Επιπρόσθετα, σας δίνουμε μερικές γενικές οδηγίες για να σας βοηθήσουμε στην επιλογή του καταλληλότερου μεταχειρισμένου ανταλλακτικού για κάθε περίπτωση.

  • Να ξέρετε ακριβώς τι ζητάτε.Να είστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε ακριβώς τι επιθυμείτε πριν ξεκινήσετε να αγοράσετε. Εάν είναι δυνατόν να έχετε το παλαιό ανταλλακτικό μαζί σας για σύγκριση.
  • Πάρτε μας τηλέφωνο και κάντε μας ερωτήσεις. Μην ανησυχείτε αν φανείτε αρχάριοιόταν έρθετε στο κατάστημα θα κερδίσετε πολύ χρόνο.  
  • Ρωτήστε αν το ανταλλακτικό είναι επιστρεφόμενο ή επισκευάζεται. Μερικές κάποια ανταλλακτικά είναι επιστρεφόμενα η  επισκευάζονται οπότε έχετε έκπτωση.
  • Αποφασίστε αν θα αγοράσετε μεταχειρισμένα ανταλλακτικά  ή όχι .Ένα ψάχνετε για ένα   οπίσθιο φανάρι η καπάκι μηχανής τότε το μεταχειρισμένο ανταλλακτικό είναι μία πολύ καλή και φθηνή λύση.  Αν θέλετε φθηνές λύσεις σε δυναμό , μίζες   τότε θα πρέπει να κοιτάξετε για επισκευασμένα ή καινούργια. Αν θέλετε δισκόπλακες τότε θα πρέπει να αγοράσετε  καινούργιες. Όλα αυτά βέβαια εξαρτώνται από την ηλικία του αυτοκινήτου σας και το budge tπου έχετε. Μπορείτε να δείτε αυτό το video το οποίο είναι πολύ καλός οδηγός για να σας βοηθήσει.

          http://video.about.com/autorepair/Which-Used-Auto-Parts-Are-Okay-to-Use-.htm

          Εμείς με σεβασμό  και εκτίμηση,  προτείνουμε οικονομικές λύσεις που στηρίζονται στην πολυετή εμπειρία μας και την επιθυμία μας  να έχουμε ευχαριστημένους                 συνεργάτες και πελάτες.

 

Μπαρουτης Νικος

μεταχειρισμενες κρεμαγιερες

Μουρακια μετωπες

μιζες δυναμο αυτοκινητων